Tort de ciocolata cu bomboane Raffaello

de laylalala in Torturi, 10 Ian 2011 | 7202 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blatul cu cacao
  • 100 gr zahar
  • 3 oua
  • 1 lingura zahar vanilat bourbon
  • 50 gr unt topit
  • 50 ml Bacardi with Rum&Lime
  • 100 gr faina
  • 30 gr cacao pudra
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • 2 linguri cocos
  • Pentru blatul cu vanilie
  • 3 oua
  • 100 gr zahar
  • 1 lingura zahar vanilat bourbon
  • 50 gr unt topit
  • 50 ml Bacardi with Rum&Lime
  • 140 gr faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • un praf de sare
  • 2 linguri cocos
  • Pentru crema
  • 550 gr crema de branza
  • 200 gr zahar pudra
  • 20 gr cacao pudra
  • 400 gr Nutella
  • 12 bomboane Raffaello, injumatatite
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata cu bomboane Raffaello:

Incinge cuptorul la 180˚. Unge cu grasime si tapeteaza cu faina doua tavi rotunzi  de aprox. 20 cm diametru.

Pentru blatul cu cacao, bate ouale cu zaharul pana cand isi maresc volumul. Incorporeaza untul topit urmat de Bacardi. Intr-un vas amesteca faina cu cacaoa, praful de copt si un praf de sare. Imparte aluatul in cele doua tavi si presara fiecare cu  1 lingura cocos. Da blaturile la copt pana cand la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata.

Pentru blatul cu vanilie, bate ouale cu zaharul pana cand isi maresc volumul. Incorporeaza untul topit urmat de Bacardi. Intr-un vas amesteca faina cu praful de copt si un praf de sare. Imparte aluatul in cele doua tavi si presara fiecare cu  lingura cocos. Da blaturile la copt pana cand la inserarea unei scobitori in centru aceasta va iesi curata.

Pentru crema bate crema de branza cu zaharul apoi adauga Nutella si cacoa si amesteca pana la omogenizare.

Dupa ce blaturile s-au racit, aseaza un blat cu cacao pe farfuria de servire. Unge cu 2-3 linguri pline crema si aseaza pe margini 12 jumatati de Raffaello.Mai adauga 2-3 linguri pline de crema.Aseaza un blat cu vanilie si unge-l cu 1-2 linguri pline de crema apoi acopera-l cu unul cu cacao. Unge acest blat cu 2-3 pline linguri crema si aseaza pe margini inca 12 jumatati de Raffaello. Mai adauga 2-3 linguri pline de crema si acopera cu ultimul blat de vanilie. Imbraca intreg tortul in crema ramasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata cu bomboane Raffaello" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort la rece cu crema de iaurt si ananas